tisdag 3 december 2013

Vinnare, julbakning och julklappar

För att fira att det var första advent i söndags och därmed också startskottet inför årets underbara juletid skapade vi en liten tävling här hos den söta bakbutiken. Och nu är vinnaren utsedd! En person har nu vunnit fina cupcakeformar, juliga papperssugrör och vitt stjärnströssel, för att kunna julbaka något gott och fint inför andra advent.
Vinnaren avslöjas längre ner i inlägget.

Inför julens bakning har vi fått en ny kategori i butiken, nämligen silikonformar! Jättekul tycker vi, eftersom silikonformar är så användbara om man gillar att baka. Hello Kitty-formen nedan kan användas till cake pops, chokladpraliner, jello, pyttesmå mjuka kakor, gelégodisar, isbitar och mycket mer. Vill du testa den här söta formen finns den HÄR.

Hello Kitty till goda cake pops, eller kanske fyllda chokladpraliner till jul?
 
Silikonformarna tål temperaturer mellan -40 och +230 grader Celsius. De kan användas i ugnen och frysen och går bra att diska i diskmaskin.
 
Denna formen med snöflingor / snöstjärnor är nog våran egen favorit. Vi använde den för att baka goda mjuka kakor med smak av apelsin. Men den här fina snöflingeformen kan användas till mycket annat än kakor - till exempel frallor, pajskal och islyktor!


Så här blev våra mjuka snöflingekakor. Visst blev de vackra att se på? Lite pudrat florsocker blev pricken över i. Och goda blev de, med smak av apelsin.En annan rolig liten silikonform som vi har i butiken är den här söta julformen som man kan använda till att göra egna cupcake- och tårtdekorationer. Vi prövade vit choklad (resultatet ska vi försöka fota och visa en annan dag) och man kan använda sockerpasta och marsipan för att göra fina juldekorationer till sina bakverk. Sedan kan man måla dessa med pastafärger!
Formen finns HÄR.

 
Fyll formens hål med smält choklad, dra bort överflödig choklad med en slät spatel. Ställ in i frysen en stund tills chokladen stelnat ordentligt. Lirka ur den ur den fortfarande böjliga och smidiga formen.
Eller så köper man färdiga dekorationer hos oss, till exempel de här söta sockersvamparna:
 
 
 
Vem vann då?
Ja, innan vi avslöjar vem av de lyckliga deltagarna som vann vår adventstävling måste vi också tipsa om den allra bästa julklappen i år - enligt oss är det verkligen Årets Julklapp:
nämligen ett
PRESENTKORT hos Baka & Dekorera - den söta bakbutiken
 
 
Perfekt julklapp till alla som älskar att baka & dekorera!
Mottagaren kan välja och vraka bland alla våra fina baktillbehör och kalasprodukter, och välja exakt det den tycker allra bäst om själv.
 
Presentkort på vald summa köper man HÄR.
Då får man en unik rabattkod, och sedan skriver man ut ett av våra fint designade presentkort HÄR.
Där fyller man i uppgifterna, bland annat rabattkoden. Voilá - klart! Lätt som en plätt.
 
 
Och nu - vår vinnare
Stort tack till alla som deltog i vår adventstävling! Alla svarade helt rätt - vår volangform heter Karusell! Alla sjutton deltagare kom också med väldigt goda förslag på vad man kan använda formarna till.
Därför har vi valt vår vinnare helt slumpvis, via Random.org.
*Trumvirvel*
GRATTIS till kommentator nr 2 - Erika Finsberg!! Maila oss din adress och ett paket kommer inom kort på posten.
 
 
 
 
 
Vi hörs snart igen!
/Jessica & co

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar